Поштовани пријатељи Црвеног крста Деспотовац.

Црвени крст Деспотовац је од 10.04.2023. до 10.11.2023. године спровео хуманитарну кампању под називом „Црвени крст – Свуда за свакога“ с циљем да се анимирају донатори, пословни партнери, пријатељи Црвеног крста да се укључе у кампању која је имала за циљ да се прикупе новчана средства за набавку службеног возила за редовне и програмске активности Црвеног крста Деспотовац.

Црвени крст Деспотовац је добио поверење од 35 донатора и успели смо да прикупимо наменска новчана средства и извршимо набавку службеног возила за несметани рад и редовне програмске активности Црвеног крста Деспотовац.

Црвени крст Деспотовац је израдио комплетуну доказну документацију коју ће доставити свим донаторима који су учествовали у хуманитарној кампањи Црвеног крста Деспотовац како би се оправдало поверење.

ВЕЛИКО ХВАЛА НА ПОВЕРЕЊУ И ШТО ПОШТУЈЕТЕ РАД И ДЕЛА ЦРВЕНОГ КРСТА ДЕСПОТОВАЦ.

Поштовани донатори, вашом донацијом решили смо да основне животне намирнице безбедно стигну до сваког корисника. Хуманост и племенитост су најлепше и највредније човекове карактеристике. Људи који су хумани помажу другима и то их у сваком тренутку чини испуњеним, срећним и задовољним. Позитивна слика Црвеног крста у јавности ствара могућност да Црвени крст са осталим чиниоцима друштва, а посебно донаторима, уз ангажовање великог броја волонтера, помогне већем броју угрожених грађана. Анимирањем јавности да се укључи у поједине акције Црвеног крста развија се осећај солидарности и хуманости.

Разлог покретања хуманитарне кампање је дотрајалост тренутног возног парка, возилo преко 20 година старости, а повећан је обим послова и корисника на социјалном програму.

Свим корисницима, а њих је укупно 927, Црвени крст Деспотовац током године на кућну адресу доставља пакете хране, хигијене, брашна, гардеробу, као и помоћ хуманих људи – донатора у разним солидарним акцијама.Поред деловања на социјалном програму, Црвени крст Деспотовац активно делује и у ванредним ситуацијама где са својим опремом и обученим волонтерима и у кризним ситуацијама стиже „Свуда за свакога“ што је и био циљ кампање, а за адекватно деловање потребно је и адекватно и наменско возило.

Црвени крст Деспотовац је препознатљив и по добровољном давалаштву крви где годишње преко 5% грађана општине Деспотовац дарује крв, а резултат је да је општина Деспотовац осам година заредом „Најхуманија општина у Републици Србији“, а носи епитет „Најхуманије општине“ по броју донора матичних ћелија. Поред организовања редовних акција добровољног давања крви на територији општине Деспотовац, током године Црвени крст Деспотовац обезбеђује крв за пацијенте са територије општине Деспотовац тако што превози до овлашћених трансфузија даваоце, па је и за те потребе возило и више него потребно.

У пројекту подмлатка и омладине, Црвени крст Деспотовац годишње обухвати преко 1000 ученика са територије општине Деспотовац и адекватно представља програм Црвеног крста где годишње организујемо и спроведемо 120 различитих активности. (www.ckdespotovac.rs )

ЈОШ ЈЕДНОМ ВЕЛИКО ХВАЛА НА УКАЗАНОМ ПОВЕРЕЊУ. „ЦРВЕНИ КРСТ – СВУДА ЗА СВАКОГА“