Безбедност деце у саобраћају

Безбедност деце у саобраћају је једна од најмасовнијих и најшире прихваћена рекреативно-хуманитарна активност Црвеног крста усмерена ка ученицима нижих разреда основних школа , првенствено ученике првог разреда.

Деца предшколског и раног основношколског узраста представљају најугроженије учеснике у саобраћају. У том узрасту деца се осамостаљују и као пешаци или као возачи бицикла, ролера, скејта...

Појављују се на саобраћајницама без пратње одраслих веома рано, а од шесте године њихово учешће ја масовније. То је последња прилика за систематичан рад на саобраћајном васпитање деце, уз учешће родитеља, школских управа и локалних самоуправа.

Подсећама да је циљ акције Безбедност деце у саобраћају промовисање адекватног понашања свих учесника у саобраћају и тиме смањење броја повређених и страдалих особа у саобраћају.

У досадашњој пракси ова акција је сваке године успешно реализована у сарадњи са основним школама и младим волонтерима Црвеног крста, те се надамо да ће те и ове године помоћи да се ова акција успешно реализује.