Црвени крст Деспотовац је 13. октобра 2020. године добио донацију од 140 литара алкохола, 140 литара асепсола за поплављење грађане који су претрпели штету  у јунским поплава 2020. године. Поред алкохола и асепсола добили смо и индивидуалну заштитну опрему за деловање на терену за запослене и волонтере Црвеног крста Деспотовац као и брошуре о основним информацијама и саветима за корона вирус. Донатор Црвени крст Србије.    

Црвени крст Деспотовац је добио хигијенска средства за несметано и безбедно давање крви на територији општине Деспотовац.    

У оквиру овог пројекта обезбеђена је и лична заштитна опрема за побољшање хигијенско епидемиолошких мера приликом спровођења програма, посебно програма народних кухиња и организовања акција добровољног давалаштва крви.

Ова помоћ је обезбеђена у оквиру одговора Црвеног крста Србије на covid – 19, а захваљући сарадњи са Немачким Црвеним крстом.

На акцијама добровољног давања крви у преко 120 организација Црвеног крста у Србији до краја године сви даваоци крви, волонтери Црвеног крста и екипе овлашћене трансфузијске установе имају могућност да користе личну заштитну опрему из ове донације.

Црвени крст Србије и Немачки Црвени крст потписали су споразум који ће се спроводити до краја 2020. године, а средства су обезбеђена од стране Влада Савезне Републике Немачка – Министарства спољних послова.