Mлади – активни – ажурни – увек доступни – ХУМАНИ 

05. децембра је Црвени крст Деспотовац у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша организовали су у Сали Центра за социјални рад редовну акцију крви. 05. децембар је уједно и дан волонтера, дан одржавања редовне Скупштине волонтера, дружење, план за наредни период и сумирање резултата који су постигнути у пословној 2019. години.

Овом приликом желимо да се захвалимо активним волонтерима и активистима Црвеног крста Деспотовац који су стицањем права, показали своју хуманости и дан волонтера обележили првим давањем драгоцене течности и касније са својим вршњацима поделили искуства и што је најлепши осећај све то урадили са  осмехом на лицу и погледом задовољства.

Промовисањем принципа Црвеног крста, НЕПРИСТАСНОСТИ, УНИВЕРЗАЛНОСТИ, ЈЕДИНСТВА,НЕУТРАЛНОСТИ морамо да истакнемо Председника Омладине Црвеног крста Деспотовац, Марјановић Душана који своју хуманост показао на прави начин. 

После показане хуманости, наш Дућа је водио Скупштину волонтера и на прави и ефикасан начин презентовао и подстакао волонтере да свој  добровољни рад наставе да промовишу и шире љубав, задовољство, јединство, добровољност према Црвеном крсту.

Душан је дугогодишњи волонтер Црвеног крста и учесник многих семинара, едукација, акција Црвеног крста. 

ЈОШ ЈЕДНОМ ЖЕЛИМО ДА СЕ ЗАХВАЛИМО СВИМ ВОЛОНТЕРИМА НА ПРОФЕСИОНАЛНОМ ВОЛОНТИРАЊУ У ЦРВЕНОМ КРСТУ ДЕСПОТОВАЦ.