16. април 2022.
ЦРВЕНИ КРСТ ДЕСПОТОВАЦ 
СЕМИНАР – Дифузија Црвеног крста

Дифузија је традиционална активност Црвеног крста и статутарна обавеза сваког Националног друштва, утврђена Статутом Међународног покрета Црвеног крста и Црвеног полумесеца, као и Статутом националног друштва. Дифузија је активност ширења знања о међународном хуманитарном праву, oсновним принципима Међународног покрета и другим хуманитарним вредностима које заступа Међународи покрет Црвеног крста.

Црвени крст Деспотовац организовао је семинар за волонтере о Дифузији Црвеног крста и такмичење својих волонтера у знању о Дифузији Црвеног крста

Посебно Квиз такмичење у електронској форми  је садржао игре и то:

  1. питања и одговори
  2. брзи прсти
  3. слагалица
  4. меморија
  5. пантомима

Активности у оквиру програма дифузије се спроводе за различите циљне групе: припаднике Црвеног крста, младе, здравствено особље, просветне раднике, медије, општу јавност, војску, полицију итд.

Активности дифузије су врло разнолике и обухватају семинаре, радионице, предавања, округле столове, дискусије, иступања у медијима, разговоре са појединим циљним групама итд.

Водитељи радионица:     

Стеван Мишковић, стручни сарадник

Милица Драгутиновић, волонтер

Семинару су присуствовали према дневнику Црвеног крста Деспоотовац, 17 волонтера

 

Семинар о Дифузији Црвеног крста, 16. април 2022. године

Посебан циљ је јачање капацитета организација Црвеног крста Деспотовац како би се обезбедила исправна перцепција  и позиционирање Организација и њихово несметано функционисање у остваривању безбеднијег приступа корисницима којима је помоћ Црвеног крста потребна, као и партнерима и сарадницима.

Дифузија је традиционална активност Црвеног крста, спроводи се се свакодневно (одређене области) и подразумева ширење знањао о Међународном хуманитарном праву, Основним принципима Међународног покрета Црвеног крста и Црвеног полумесеца, Знаку Црвеног крста, Историјату, програмским активностима и другим хуманитарним вредностима које заступа Међународни покрет.