14. јуна 2022. године, поводом обележавања Светског дана давалаца крви, Црвени крст Деспотовац је обишао Јавна предузећа, Компаније, Фирме, Јавне установе, насељена места која су у 2021. години дали веома велики значај и допринос на мотивацији и реализацији акција добровољног давалаштва крви.
 
Плакету „ШИРОКО СРЦЕ“ добила је компанија ЈП ПЕУ РЕСАВИЦА, РМУ „Рембас“ Ресавица, плакету је примио Лукић Ненад, технички директор. Компанија у Ресавици дуги низ година има разумевање за акције добровољног давања крви које реализује Црвени крст Деспотовац и ово је награда за све хумане људе компаније.
 
Плакету „ШИРОКО СРЦЕ“ добила је Полицијска станица Деспотовац. Плакету је примио начелник станице Илић Бојан. Радује податак да су у 2021. години полицијски службеници били масовно редовни даваоци крви и на адекватан начин промовисали давалаштво крви на територији општине Деспотовац.
 
 
Плакету „ШИРОКО СРЦЕ“ добила је и Месна заједница Ресавица, у категорији насељена места. Плакету је примио председник Месне заједнице Прванов Дарко. Месна заједница Ресавица је међу главним партнерима у реализацији акција давања крви у Ресавици.

Хвала свим хуманим људима који су у 2021. години били раме уз раме уз Црвени крст Деспотовац и заједничким снагама постигли резултат, а то је НАЈХУМАНИЈА ОПШТИНА у 2021. години и СЕДАМ ГОДИНА УНАЗАД.

 
Резултат који даје снагу, али и одговорност да свест људи о давалаштву крви и даље промовишемо и циљ је да се одрже довољне резерве и количине крви и омогући доступност безбедне трансфузије онда када је потребна, да би се додатно мотивисали постојећи добровољни даваоци крви, али и особе које су здраве, а до сада нису дале крви.
 

ДАВАЊЕ КРВИ ЈЕ ЧИН СОЛИДАТНОСТИ. ПРИДРУЖИ СЕ И ТИ У СПАСАВАЊУ ЖИВОТА.

 
Свим добровољним даваоцима крви још једном честитамо Светски дан добровољних давалаца крви и захваљујемо се што редовно дају крви.
ХВАЛА ВАМ У ИМЕ СВИХ ОНИХ КОЈИМА СТЕ СПАСИЛИ ЖИВОТЕ ИЛИ ОЛАКШАЛИ ПАТЊУ.
 
У плану је да Црвени крст Деспотовац у јуну 2022. године подели 240 признања за даваоце крви као и реализација акција добрвољног давања крви и то:
21. јуна 2022. године у Дому културе у Ресавици
23. јуна 2022. године у Црвеном крсту Деспотовац.

ВИДИМО СЕ НА АКЦИЈАМА.