ЦРВЕНИ КРСТ ДЕСПОТОВАЦ 
СЕМИНАР – Дифузија Црвеног крста

Црвени крст Деспотовац на иницијативу учитељица Јасне Димитријевић и Јасмине Вучковић организовао је семинар о Црвеном крсту – дифузији Црвеног крста за 18 ученика Основне школе „Стеван Немања“ из Стењевца истурено одељење из Сладаје.

Ученици су изразили жељу да упознају Црвени крст, Историјат Црвеног крста, Принципе Црвеног крста, значај знака Црвеног крста. 

Семинар је обухватио и радионице где су полазници семинара описали знак Црвеног крста, радионица где смо решавали укрштене речи везане за Црвени крст, асоцијације, као и сликовита анализа принципа Црвеног крста као и гледање филма о историјату Црвеног крста и програму Црвеног крста. 

Хвала полазницима што су  изразили жељу да се упознају са Црвеним крстом и овим упознавањем и заволели Црвени крст и постали волонтери подмлатка Црвеног крста Деспотовац. Добродошли у тим Црвеног крста.

Активности у оквиру програма дифузије се спроводе за различите циљне групе: припаднике Црвеног крста, младе, здравствено особље, просветне раднике, медије, општу јавност, војску, полицију итд.

Активности дифузије су врло разнолике и обухватају семинаре, радионице, предавања, округле столове, дискусије, иступања у медијима, разговоре са појединим циљним групама итд.