Трговина људима је озбиљан друштвени проблем, јер најдрастичније угрожава основна људска права као што су: право на живот, на слободу избора, на слободу кретања. Са овим обликом криминала суочени су људи широм света.

Светски дан Црвеног крста прилика је да учинимо лепо дело, нешто што нас испуњава и нешто због чега ћемо се осећати добро. Доброчинство, солидарност, пажња су различите речи за хуманост и људскост.

08. маја 2023. године свечано смо додели Сертификате – Уверења едукаторима на програму „Борба против трговина људима“ који су прошли обуку 23. и 24. септембра 2022. године и у међувремену испунили све обавезе како би заслужено добили уверења са звањем ЕДУКАТОР Црвеног крста Србије.

Честитамо свим едукаторима са жељом да своје знање, вештине пренесу на своје вршњаке, ученике, колеге, пријатеље.

1. Весна Алексић (координаторка подмлатка)

2. Катарина Николић (омладина)

3. Николина Стојановић (омладина)

4. Јана Милојковић (подмладак)

5. Петра Николић (подмладак)

ВЕЛИКО ХВАЛА

Циљ овог програма је да се утиче на свест грађана, а нарочито деце и омладине о проблему који се дешава свуда око нас. Програм обухвата различите садржаје попут: информативних радионица, трибина, игроликих активности, уличних манифестација, семинара за едукаторе и др. Црвени крст Србије развио је превентивни пакет који садржи приручник за едукаторе, мултимедијалну презентацију, друштвене игре, бојанке за децу, слагалице.