ЦРВЕНИ КРСТ ДЕСПОТОВАЦ најбољи у Поморављу у првих 11 месеци у 2023. години по броју прикупљених јединица крви на основу броја становника, а 4 општина на којој делује и спроводи акције Завод за трансфузију крви из Ниша према статистичким подацима у првих 11 месеци.

ПИРОТ, 6.20%

БАБУШНИЦА, 5.46%

МАЈДАНПЕК, 4.68%

ДЕСПОТОВАЦ, 4.51%

КЊАЖЕВАЦ, 4.26%

ВРАЊЕ, 4.21%

На редовном састанку на тему осврта на активности у добровољном давалаштву крви и плановима за 2024. годину који је одржан у Нишу, на ком су говорили генерални секретар Црвеног крста Србије, Љубомир Миладиновић, потпредседник Црвеног крста Србије, др Милутин Михајловић, стручни сарадник Црвеног крста Србије, Марија Чукић, директор Завода за трансфузију крви Ниш, др Зоран Станојковић и начелник Завода за трансфузију крви Слађан Стојановић.

На састанку је представљен и Водич за едукацију младих волонтера на програму Добровољног давања крви.

Захвалницу за успешан рад и одличну промоцију давалаштва крви на територији општине Деспотовац примио је секретар Црвеног крста Деспотовац, Мишковић Стеван.

Хвала свим даваоцима крви који несебично дарују своју крв и са пуним правом носе титулу амбасадора хуманости општине Деспотовац.

Деспотовац, град туризма постао је и град ХУМАНОСТИ.

Циљ је да се одрже довољне резерве крви и омогући доступност безбедне трансфузије онда када је потребна, да би се додатно мотивисали постојећи добровољни даваоци крви, али и сензибилисале особе које су здраве, а до сада нису дале крв.

Децембар је месец даривања.