Црвени крст Деспотовац, традиционално, 1. октобра сваке године велику пажњу посвећује обележавању Међународног дана старијих особа, где се кроз различите активности даје допринос обележавању овог датума.

Ове године Међународни дан старијих особа је усмерен на старије жене и тема 2022. године је: Отпорност и доприноси старијих жена

Пандемија Ковид-19 повећала је постојеће неједнакости, при чему су у последње три године посебно интензивни социоекономски, еколошки, здравствени и климатски утицаји на животе старијих особа, а пре свега старијих жена које чине већину старијих особа.

Тема Међународног дана старијих особа 2022. служи као знак и подсетник на значајну улогу старијих жена у превазилажењу глобалних изазова и доприносу њиховим решењима са отпорношћу и снагом.

Тим поводом Црвени крст Деспотовац је преко Асоцијације Србија – Француска за Дом за стара лица општине Деспотовац обезбедио памперс за одрасле и једна колица за инвалиде за потребе старачког дома. Међународни дан смо провели у разговору и дружењу са корисницима дома.