Дана 22. – 23.04.2023. године одржаће се други по реду Хуманитарни турнир у виртуелном фудбалу FIFA 2022 на конзолама PlayStation 4 под  називом ,,ХУМАНОСТ КРОЗ ИГРУ”.

Турнир ће се одржати у просторијама Омладинског клуба у Великом Поповићу под организацијом ITP STORE Деспотовац, Месне заједнице Велики Поповић, Омладинског клуба Велики Поповић у сарадњи са Црвеним крстом Деспотовац, Спортској организацији Деспотовац и Канцеларијом за младе Деспотовац.

Такмичење хуманитарног карактера где ћете сви Ви који се укључите у игру бити апсолутни победници јер ћете вашом игром дати огроман допринос коме је помоћ неопходна.

Ради се о деци са различитим и углавном комбинованим тешкоћама у развоју, инвалидитета, тешкоћама у учењу итд. која су због својих специфичних развојних потреба, као и њихове породице, суочена са бројним, специфичним изазовима у породичној, школској и социјалној средини.

На основу података добијених од Инетерресорне Комисије општине Деспотовац, најчешћи облици подршке деци са специфичним потребама, су инклузивно образовање по индивидуалним програмима образовања у предшколским и школским институцијама, школовање у специјалним образовним институцијама, лични пратилац детета и друга права везана за додатну здравствену, образовну и социјалну подршку, међу којима је материјална подршка деци и њиховим породицама кроз права из система дечије и социјалне заштите од изузетне важности, а која се индивидуално процењује за свако дете и породицу, од стране представника социјалне заштите, иначе сталног члана Интерресорне комисије општине Деспотовац.

Интерресорну Комисију Општине Деспотовац, чине представници здравственог, образовног и система социјалне заштите.

Након завршетка хуманитарног турнира, Црвени крст Деспотовац ће извршити набавку пакета хране и хигијене и у периоду од 08. до 15. маја 2023. године дитрибуирати на терену.

Хуманост и племенитост су најлепше и највредније човекове карактеристике. Људи који су хумани помажу другима и то их у сваком тренутку чини испуњеним, срећним и задовољним. Хуманост, великодушност и племенитост су врлине које у данашње време на жалост нису толико популарне. Људи су на неки начин заборавили помагати другима и превише су посвећени својим проблемима и властитим потребама.

ПУНО СРЕЋЕ СВИМ УЧЕСНИЦИМА ХУМАНИТАРНОГ ТУРНИРА И ХВАЛА ВАМ ШТО СТЕ ДЕО ПОРОДИЦЕ ХУМАНИХ ЉУДИ.

-Такмичење ће се играти у тимовима. (у један тим спадају два играча).

– Кортизација по тимовима се плаћа 1000,00 динара (500,00 динара по играчу).

За све учеснике су обезбеђене захвалнице као и за победнике у све три категорије обезбеђени су пехари. Свим такмичарима је обезбеђено освежење у виду лаганих ланч пакета.