Буди хуман – снага човечанства – моћ доброте

Ово је слоган којим ове године Црвени крст Србије обележава Међународни дан волонтера,

Волонтери су незаменљив ресурс сваког друштва које тежи развоју и њихов учинак је вишеструк. Свима нама је потребно да осетимо доброту људи који нас окружују, посебно у периодима живота када смо најрањивији, а хуманост и доброта је препознатљива у свим ангажовањима волонтера Црвеног крста у Србији.

Хуманост и доброта су моћни.

Овај датум је само један дан у години када Црвени крст Србије – Деспотовац има потребу да се огласи и да упути велику захвалност свим волонтерима који поклањају своје време, вештине, знања и енергију за добробит других људи и заједнице без материјалне надокнаде.

ШАМПИОН ВОЛОНТИРАЊА У ЦРВЕНОМ КРСТУ ДЕСПОТОВАЦ

Персида је рођена 16. 04. 1939. године .Волонтер је од својих школских дана и та љубав и дан данас траје. Персида је уз Црвени крст Деспотовац делила и пролазила и кроз добро и лоше. А данас као жена која је у пензији скоро 20 година, своје дане поклања Црвеном крсту Деспотовац.
 
Задатак нашег најстаријег волонтера поред обављања функције органа Управног одбора Црвеног крста Деспотовац и члана Комисије за добровољно давање крви је и сама мотивација у добровољном давалаштву крви па чак и мотивација будућим волонтерима Црвеног крста Деспотовац.
 
На свакој акцији и дан данас тетка Персида је прва и кроз осмех дочекује сваког даваоца. Жена која је увек спремна за акцију.
 
ХВАЛА Персида на свему. Црвени крст Деспотовац

Весна Алексић професор физичке наставе иначе секретар подружнице Црвеног крста у Основној школи „Деспот Стефан Високи“ у Деспотовцу и дугогодишњи координатор за подмладак Црвеног крста. Весна је учесник у многобројним хуманитарним акцијама Црвеног крста скоро две деценије и по њеним речима Црвени крст није обавеза, Црвени крст је кап наде за боље и лепше сутра.  
 
ХВАЛА Весна на свему. Црвени крст Деспотовац

Миладиновић Јовановић Маријана, педагог и секретар подружнице Црвеног крста Средње Техничке школе у Деспотовцу и искрен и прави волонтер од 2008. године. Маријана је координатор омладине Црвеног крста Деспотовац и носилац програма Борба против трговина људима, Промоција хуманих вредности, мотиватор и едукатор за нове волонтере који ће сутрадан бити ту за своје вршњаке, родитеље, породицу, локалну заједницу. Маријана доживљава Црвени крст као организацију у којој се дешавају – причају лепе, корисне и поучне приче.   
 
ХВАЛА Маријана на свему. Црвени крст Деспотовац