СВЕТСКИ ДАН СРЦА 

Ове године Светски дан срца обележава се под слоганом „БУДИ ХЕРОЈ СВОГА СРЦА” са жељом да се створи глобална заједница Хероја наших срца.

Ради се о људима из свих области живота који широм света промовишу примером и делују како би њихове породице и они живели здравијим животом. Ови Хероји су се обавезали да ће да ће се правилно хранити и здраво хранити, и да ће кроз припремање здравих оброка и кроз редовну физичку активност својим примером показати деци како да буду физички активнија, да ће забранити пушење у својој кући/стану и помоћи другима да престану са овом лошом навиком.

Сви можемо бити Хероји свога срца тако што ћемо обећати себи, својој породици, својим пријатељима, волонтерима, својим корисницима, јавности да мале промене у животном стилу могу утицати на здравље нашег срца: престанак пушења, правилна исхрана, 30 минута физичке активности дневно могу да помогну у превенцији болести срца и крвних судова.

Можемо рећи да ниједан становник наше планете није поштеђен од болести срца и крвних судова, без обзира на то где живи , без обзира на пол, узраст, социјално-економски статус.

Црвени крст Деспотовац у сарадњи са Домом здравља Деспотовца извршили су проверу крвног притиска и ниво гликемије у крви за становнике општине Деспотовац и поделили флајере.

Према дневнику Дома здравља и Црвеног крста свој крвни притисак и ниво гликемије проверило је 95 грађана општине Деспотовац.