Црвени крст Деспотовац и Црвени крст Свилајнац након  обележавања Недеље Црвеног крста која је трајала од 08. до 15. маја, 18. маја 2021. године, одржали су састанак организација са темема о редовним и програмским активностима Црвеног крста, Плана и реализације заједничких обука за запослене и волонтере Црвеног крста у наредном периоду.

Тема састанка била је и епидемиолошка ситуација у Републици Србији, као и  деловање Црвеног крста на територији општине Деспотовац и општине Свилајнац.

Након анализе пословања, размене искустава донети су закључци и направљен план да се:

20. маја 2021. године, организује Школица Црвеног крста са темама: Дифузија Црвеног крста, ПХВ, Трговина људима, Дружење волонтера и размена искустава.

21. маја 2021. године, реализује основна обука и симулација акције Добровољног давања крви, размена искустава и дружење волонтера .

25. маја 2021. године, организује Једнодневни семинар Дифузије Црвеног крста.

За разлику од претходне године, обуке и предавања за волонтера Црвеног крста Деспотовац и Свилајнац ће се организовати у просторијама Црвеног крста Свилајнац.

У зависности од епидемиолошке ситуације и мера Кризног штаба, упутствима Црвеног крста Србије, Црвени крст Деспотовац и Црвени крст Свилајнац планирају до краја године још један мини циклус обука, предавања за волонтере Црвеног крста Деспотовац и Црвеног крста Свилајнац.