Призма Крагујевац – Црвени крст Деспотовац


Црвени крст Деспотовац је организација која пет године уназад осваја епитет „Најхуманије општине“ на територији Републике Србије у области Добровољног давања крви. Напомињемо да преко 5% укупног броја становника на територији општине Деспотовац дарују крви.

Корона вирус је постала свакодневница, државне мере се морају поштовати,  али добровољно давалаштво крви не сме да стане (саобраћајне несреће се дешавају, бебе се рађају, операције се одвијају), Црвени крст се труди и апелује на грађане да дарују своју крви и на тај начин са својих пет минута продуже ничији живот.

Призма Крагујевац је препознала рад Црвеног крста Деспотовац и велику хуманост тако мале општине и донирали Црвеном крсту Деспотовац један мерач за крвни притисак и један вез-контактни апарат за мерење температуре и великим и хуманим гестом унапредили и убрзали предстојећих акција Добровољног давања крви на територији општине Деспотовац.

Црвени крст Деспотовац, општина Деспотовац и сви хумани људи са територији општине Деспотовац се захваљују компанији Призма Крагујевац на вредној и значајном донацији у овим тешким временима. 

ПРИЗМА Крагујевац ДОО је компанија са 31-годишњом традицијом чије су примарне активности производња, дистрибуција и продаја кућне и професионалне медицинске опреме.

Од свог оснивања, 1990. године, ПРИЗМА је ексклузивни дистрибутер програма Omron Healthcare за бившу Југославију, а убрзо затим постаје и пословни партнер других компанија које производе медицинска средстава за кућну и професионалну употребу, као што су: Chin Kou Medical Instrument Co. i Apex Biotechnology Corp.

Како би осигурала и унапредила свој развој уз истовремено остварење пуног потенцијала својих запослених у сектору за истраживање и развој, ПРИЗМА непрестано трага за новим пројектима, ПРИЗМА сарађује са домаћим и страним научним и истраживачким институцијама, укључујући и међу осталим Српску академију наука и уметности, RVTH Aachen  Универзитет, а све у циљу усвајања иновативних технологија које су довеле до најновијег производа PrizNano чија је примена научно и технолошки мултифункционална.

Константан раст и развој компаније је створио потребу за ширењем активности, тако да је крајем деведесетих година ПРИЗМА започела производњу властитих медицинских производа с првим у низу – ултразвучним инхалатором BronhiSonic и исправљачем за снабдевање медицинских уређаја електричном енергијом.