У Црвеном крсту Деспотовац волонтирају особе свих старосних доба.
 
Истакла се и истиче Мијаиловић Персида, најстарији волонтер Црвеног крста Деспотовац.
 
 
Персида је рођена 16. 04. 1939. године у Вајугама, општина Кладово. Удала и основала породицу у Ресавици и радила и стекла пензију у руднику. Волонтер је од својих школских дана и та љубав и дан данас траје.
 
 
Персида је уз Црвени крст Деспотовац делила и пролазила и кроз добро и лоше. А данас као жена која је у пензији скоро 20 година, своје дане поклања Црвеном крсту.
 
Задатак нашег најстаријег волонтера поред обављања функције органа Управног одбора Црвеног крста Деспотовац и члана Комисије за добровољно давање крви је и сама мотивација у добровољном давалаштву крви.
 
На свакој акцији и дан данас тетка Персида је прва и кроз осмех дочекује сваког даваоца. Жена која је увек спремна за акцију.
 
Персида је дугогодишњи давалац крви и добитник Сребрног знака 1998.  године и добитник Златног знака 2017. године ЦРВЕНОГ КРСТА СРБИЈЕ.
 
Тетка Персида је пример свим младим волонтерима Црвеног крста Десптовац који је просто обожавају.
 
Волонтирање оснажује појединца и повећава самопоуздање, сузбија депресију и помаже људима да остану физички здрави. Кроз волонтирање помажемо другима, али и указујемо на проблеме и потребе око нас, а такође изграђујемо и осећај солидарности.
 
Волонтери омогућавају да они који имају отежане животне околности постану равноправни чланови друштва, а кроз своје ангажовање штите рањиве угрожене групе од економске и политичке маргинализације. Волонтирање има потенцијал јачања кохезије друштва, а може да допринесе стварању позитивних промена у друштву.
 

БУДИ ВОЛОНТЕР !!! Буди део тима Црвеног крста