Конференција за медије поводом годишњице Регистра давалаца матичних ћелија хематопоезе Србије.

ЈОШ ЈЕДНО ПРИЗНАЊЕ ЗА ОПШТИНУ ДЕСПОТОВАЦ, ЦРВЕНИ КРСТ ДЕСПОТОВАЦ.

Општина ДЕСПОТОВАЦ најуспешнија општина у 2022.

ДИЈАМАНТСКА ПЛАКЕТА

ШАМПИОН СОЛИДАРНОСТИ.

За допринос промоцији давалаштва, поводом годишњице Регистра давалаца матичних ћелија, захвалнице су уручене појединцима, удружењима и медијима, а међу њима је и Црвени крст Деспотовац који се прикључио хуманој кампањи под називом „Ослони се на мене“ која је трајала 7 месеци.

Црвени крст Србије, Црвени крст Нови Пазар, Црвени крст Деспотовац и Црвени крст Пожаревац су 22.12.2022. добили признање од Регистра давалаца матичних ћелија хематопоезе Института за трансфузију крви Србије за допринос и подршку раду Регистра.

Захвалницу у име организације Црвеног крста Деспотовац је примио секретар Црвеног крста Деспотовац, Мишковић Стеван који је и на списку донора матичних ћелија.

У оквиру Летње кампање добровољног давања крви најуспешније средине у Републици Србији биле су град Нови Пазар са 360 новоуписаних грађана у Регистар, а у општини Деспотовац њих 167.

Циљ је да се достигне најмање 100.000 људи пријављених у Регистар, а до сада их је пријављено 12.200.

Размислите о томе да се и Ви пријавите у Регистар, можете помоћи и на тај начин.

Уколико имате између 18 и 45 година, не болујете од тешких обољења срца, плућа и бубрега, малигних и аутоимуних обољења можете постати део Регистра. Када се једном пријавите, Ваши подаци остају у Регистру док не напуните 60 година.

ХВАЛА СВИМ ГРАЂАНИМА ОПШТИНЕ ДЕСПОТОВАЦ КОЈИ СУ УЧЕСТВОВАЛИ У КАМПАЊИ.

https://www.novosti.rs/srbija/vesti/1188361/rekorderi-humanosti-dijamantska-plaketa-opstini-despotovac-foto?fbclid=IwAR2qJgqJl8TBoqGUs9XyUHdcWUw_vcajrFqo7vAeTkCzyipVKgSxweukFxo