Општинска организација Црвеног крста Деспотовац имала је част да 24. марта 2022. године, угости гoспoђу Maриjу Кристeнсeн, Шeфа дeлeгaциje Meђунaрoднe фeдeрaциje друштaвa Црвеног крста и Црвеног полумесеца (IFRC). Госпођа Марија Кристенсен је у радној посети Црвеном крсту Србије и у обиласку неколико општинских организација међу којима је и општина Деспотовац.

Поред госпође Кристенсен, Црвени крст Деспотовац посетили су и стручни сарадник Црвеног крста Србије за Међународну сарадњу и координатор на програму Борбе против Трговине људима Јелена Анђелић и стручни сарадник Саша Аврам која обавља послове на програму Дифузије Црвеног крста и Међународно хуманитарно право.

Наше драге госте дочекао је секретар Црвеног крста Деспотовац, Малешевић Зоран и представио организацију, рад и деловање Црвеног крста Деспотовац на локалу као и о природне лепоте Ресавског краја, општине Деспотовац.

У дану посете делегације, Црвени крст Деспотовац је реализовао своју редовну акцију добровољног давања крви где су гости имали прилике да на лицу месту виде и процене рад Црвеног крста Деспотовац на програму давалаштва крви где наша организација годинама уназад остварује висок ниво што се тиче прикупљања безбедних јединица крви.

Након радног састанка и обиласка акције давања крви, уследио је мини излет до бисера и поноса општине Деспотовац, обилазак Манастира Манасије где нас је дочекао и угостио отац Павле и уз пријатан разговор представио Манасију.

Велику захвалност дугујемо локалној управи општине Деспотовац и Јавном предузећу Ресавска пећина где су нашим гостима припремили поклоне и промо материјал где су детаљно описани туристички потенцијали општине Деспотовац.

Велика част и итекако значајна посета Црвеном крсту Деспотовац и општини Деспотовац.