Програм рада Црвеног крста Деспотовац заснован је на обавези остваривања мисије, стратегије Међународне Федерације друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца, извршавања јавних овлашћења и програма Црвеног крста утврђених Законом о Црвеном крсту Србије и другим законима којима су регулисане поједине области рада Црвеног крста, стратегијама Владе Републике Србије у чије спровођење је укључен Црвени крст и статутарним обавезама и овлашћењима.

Црвени крст обухвата широк спектар делатности, посебно сада у време пандемије ковид вируса, улога Црвеног крста је велика, а треба да буде и видљива.

За све активности, промоција давалаштва крви, дистрибуција пакета социјално угроженима на територији општине Деспотовац, едукативна предавања за младе, деловање у несрећама, активности за прву помоћ, кампове, школице младих,  Црвени крст Деспотовац поред извештаја мора направити и верификацију активности фотографијом.

Проблем је препознао и решио дугогодишњи волонтер Црвеног крста Деспотовац, Александар Вуксановић по занимању програмер и дугогодишњи радник у Компанији Гигатрон на позицији Full Stack Developer.

Александар је преко Компаније Гигатрон и Kомпаније Канон обезбедио донацију у виду високо квалитетног фотоапарата и допринео да активности Црвеног крста Деспотовац буду видљиве и професионално представљене.

Александар је додао да се врло радо и често сећа средњошколских волонтерских дана и када је био веома активан волонтер Црвеног крста, поготово препричава Поплаве 2014. године. Александар је обећао Црвеном крсту да ће у будућности подржавати још рад Црвеног крста Деспотовац и помоћи другима као и да је увек расположен да се одазове хуманитарним акцијама.

Још једном велико ХВАЛА Александру и Компанији Гигатрон и Компанији Канон што су препознали рад Црвеног крста Деспотовац и обезбедили вредну донацију за наставак и несметани рад Црвеног крста у остарењу своје хуманитарне мисије.