Црвени крст обележиће 18. октобар као Европски дан борбе против трговине људима, подсећајући грађане да је то једно од највећих зла које је опстало чак и до модерног доба.

Црвени крст Деспотовац је поменути дан обележио предавањем и радионицом „Тест за минут“ у сали Центра за социјални рад Деспотовац. Предаваље је одржао Мишковић Стеван, едукатор и стручни сарадник Црвеног крста Деспотовац.

На јединствен и интерактиван начин, волонтери Црвеног крста ће информисати грађане о мерама опреза које је потребно применити када аплицирају за посао како би се заштитили од намере трговаца људи.

У зависности од узраста и сфере интересовања за ову тему припремили смо виртуелну зону за све суграђане и едукативну зону за најмлађе посетиоце Кидс феста.

Појава савремене технологије, а пре свега реална употреба исте, пружа могућност да се формирањем виртуелне зоне омогући суграђанима да уз коришћење најсавременијих наочара за виртуелну реалност погледају филм који на потресан начин даје информацију о свим бруталностима којима су изложене жртве трговине људима.

Свесни чињенице да спознајом и јаким личним искуством, остављамо дубок траг на грађане виртуелном реалношћу желимо да пробудимо њихову реакцију и укључимо их у мисију којом свако од нас постаје свестан ризика, а морално обавезан да стечене информације шири у кругу своје заједнице.

Наше најмлађе суграђане волонтери Црвеног крста ће едуковати о постојању ризичних ситуација у којима морају бити посебно опрезни. Намера нам је да их упозоримо да је важно, и зашто, да отворено разговарају са својим родитељима и одраслима о овој битној теми за цело друштво Кроз игролике активности волонтери ће саветовати најмлађе како да правилно поступе у ситуацији када се без надзора нађу у појединим околностима (у свом дому, испред школе, у саобраћају, продавници, игралишту, аутобуској или железничкој станици, на интернету).

Не дозволи да те преваре и искористе.

Информиши себе и друге!
#BližeJeNegoŠtoMisliš #It‘sCloserThanYouThink