„ГРАДИМО СУТРАШЊИЦУ ЗАЈЕДНО: ЗАУСТАВИМО СИРОМАШТВО, ПОШТУЈМО СВЕ ЉУДЕ И НАШУ ПЛАНЕТУ“

Међународни дан борбе против сиромаштва 17. октобра се обележава у целом свету, а међу најугроженијима у Србији су многочлане породице, незапослени и особе са инвалидитетом.
 
Проблемом сиромаштва најчешће су погођена деца до 14 година и старији у руралним подручјима, али и многочлане породице, незапослени, самохрани родитељи, као и особе са инвалидитетом и породице у којима они живе.
 

Средства која су прикупљена у кампањи „Месец солидарности“, биће искоришћена за набавку пакета хране и хигијене за вишечлане породице и самохране родитеље на територији општине Деспотовац. Црвени крст Деспотовац врши набавку, паковање и дистрибуцију пакета на кућну адресу.

Уједињене нације прогласиле су 17. октобар за Светски дан борбе против сиромаштва. Циљ обележавања тог дана јесте ширење свести о потреби искорењивања сиромаштва у целом свету, а нарочито у земљама у развоју. Светски дан борбе против сиромаштва обележава се од 1987. године, када се на откривању споменика посвећеног борби против сиромаштва у Паризу окупило око 100.000 људи.