11. маја 2023. године, поводом обележавања Националног дана давалаца крви, Црвени крст Деспотовац је обишао Јавна предузећа, Компаније, Фирме, Јавне установе, Просветне установе, Насељена места која су у 2022. години дали веома велики значај допринос на мотивацији и реализацији акција добровољног давалаштва крви на територији општине Деспотовац.

Плакету „Широко Срце“ добила је Средња Техничка школа Деспотовац, плакету је примио директор Стојановић Добрица. Средња Техничка школа константно анимира нове и младе даваоце крви и та пракса дуги низ година одлично функционише. Ученици који пролазе обуке на програму добровољног давалаштва крви постају редовни даваоци крви на територији општине Деспотовац. Хвала школи на подршци и разумевању за Црвени крст.

Плакету „Широко Срце“ добила је и Канцеларија за младе Деспотовац, плакету је примио дугогодишњи добровољних давалац крви и Координатор Канцеларарије за младе, Божић Ненад. Акције давања крви су увек успешне у просторијама Канцеларије за младе и оно што посебно радује што се тим акцијама одазивају млади.

Хвала свим хуманим људима који су у 2022. години били раме уз раме уз Црвени крст Деспотовац и заједничким снагама постигли резултат, а то је НАЈХУМАНИЈА ОПШТИНА у 2022. години.

Резултат који даје снагу, али и одговорност да свест људи о давалаштву крви и даље промовишемо и циљ је да се одрже довољне резерве и количине крви и омогући доступност безбедне трансфузије онда када је потребна, да би се додатно мотивисали постојећи добровољни даваоци крви, али и особе које су здраве, а до сада нису дале крви.

ДАВАЊЕ КРВИ ЈЕ ЧИН СОЛИДАТНОСТИ. ПРИДРУЖИ СЕ И ТИ У СПАСАВАЊУ ЖИВОТА.