Сарадња са Удружењем пензионера општине Деспотовац се наставља сa пуно осмеха, радости, забаве и здравља.

Удружење пензионера општине Деспотовац је 09.05.2024. године организовало игре у разним такмичарским дисциплинама: брз ход, кошарка, пикадо, фудбал, шах, дружење.

Црвени крст Деспотовац континуирано и током целе године спроводи програм „Бриге о старима“ на територији општине Деспотовац и пружа подршку корисницима трећег доба.

Циљ Програма бриге о старијима Црвеног крста је да помогне старијим особама да остану што дуже у свом окружењу, смањујући потребу за разним видовима институционалне помоћи, као и да се мотивишу на коришћење својих физичких и менталних потенцијала.

У Закону о Црвеном крсту Србије, Националном друштву, у складу са циљевима Међународног покрета отворена могућност да у сарадњи са социјалним и здравственим установама и организацијама цивилног друштва, учествује у:

*Побољшању квалитета живота и заштити старијих особа,

*Ублажавању сиромаштва најугроженијих старијих особа,

*Сензибилизацији јавности и самих старијих за проблем дискриминације, занемаривања и злостављања старијих особа,

*Промоцији активног старења и мотивисању старијих за учествовање у јавном животу.

Секретар Црвеног крста Деспотовац, Мишковић Стеван је удружењу пензионра поводом обележавања Недеље Црвеног крста уручио захвалницу за успешну сарадњу и промоцију пројекта Бриге о старима током целе календарске године.