08. маја 2023. године Црвени крст Деспотовац организовао је свечани пријем за волонтере подмлатка Црвеног крста Деспотовац и том приликом кратком ретроспективом активности Црвеног крста обележили Светски дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца.

Пре него што то схватите, сви постајемо међусобно повезани овим малим делима хуманости. Они помажу да се свет окреће. И ове мале акције на крају имају огроман глобални утицај. Баш као што наша локална акција Црвеног крста и Црвеног полумесеца има заиста глобални домет.

Умножавају се: доброта рађа доброту!

Хвала нашој драгој координаторки подмлатка и члану Скупштине Црвеног крста Деспотовац, Весни Алексић на сваком минуту свог времена које је поклонила Црвеном крсту и унапређењу општинске организације Црвеног крста Деспотовац.

На Светски дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца, славимо храброст и достигнућа наших волонтера и сарадника, чије активности и предан рад омогућавају ублажавање људске патње, спашавање живота и доносе промене у животу заједница.

Кампања обележавања Светског дана и Недеље Црвеног крста има за циљ да повеже људе кроз једноставна дела хуманости и позове и подсети наше суграђане да могу својим гестом, делом и добром вољом учинити свет хуманијим и бољим местом за живот.

Наши волонтери и сарадници налазе се у читавом свету. Mи покрећемо хуманост и солидарност човечанства са циљем да спасимо животе и ублажимо патње. Волонтери и сарадници Црвеног крста и Црвеног полумесеца улажу максималне напоре како би осигурали да нико не буде остављен без помоћи и заборављен.

Без разлике да ли су природне или људске катастрофе, оружани сукоб или питања здравствене и социјалне заштите или пандемија, волонтери и сарадници Црвеног крста и Црвеног полумесеца су ту да помогну, без икакве дискриминације.

„СВЕ ШТО ЧИНИМО, ЧИНИМО ОД СРЦА“

Волонтери ХВАЛА ВАМ