„СВЕ ШТО ЧИНИМО, ЧИНИМО ОД СРЦА“

Светски дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца, који се обележава 8. маја, на рођендан нашег оснивача Анрија Динана, годишња је прослава Међународног покрета Црвеног крста и Црвеног полумесеца.

Сваке године, друштва Црвеног крста и Црвеног полумесеца организују активности како би истакли јединствену улогу Покрета у својим земљама.

На Светски дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца, славимо храброст и достигнућа наших волонтера и сарадника, чије активности и предан рад омогућавају ублажавање људске патње, спашавање живота и доносе промене у животу заједница.

Наши волонтери и сарадници налазе се у читавом свету.

Mи покрећемо хуманост и солидарност човечанства са циљем да спасимо животе и ублажимо патње.

Волонтери и сарадници Црвеног крста и Црвеног полумесеца улажу максималне напоре како би осигурали да нико не буде остављен без помоћи и заборављен.

Без разлике да ли су природне или људске катастрофе, оружани сукоб или питања здравствене и социјалне заштите или пандемија, волонтери и сарадници Црвеног крста и Црвеног полумесеца су ту да помогну, без икакве дискриминације.

Кампања обележавања Светског дана и Недеље Црвеног крста има за циљ да повеже људе кроз једноставна дела хуманости и позове и подсети наше суграђане да могу својим гестом, делом и добром вољом учинити свет хуманијим и бољим местом за живот.

Иако нам се могу чинити малим, ови поступци могу направити огромну разлику за људе којима помажемо. Имају таласне ефекте далеко изнад онога што смо могли замислити.

Светски дан Црвеног крста прилика је да учинимо лепо дело, нешто што нас испуњава и нешто због чега ћемо се осећати добро. Доброчинство, солидарност, пажња су различите речи за хуманост и људскост.

Учинимо свет хуманијим тако што ћемо бити пажљиви, слушати своје суграђане, обратити пажњу на заштиту човекове околине, што ћемо поклонити своје време неком другом или пружити директну помоћ најугроженијима.

ПЛАН И ПРОГРАМ НЕДЕЉЕ ЦРЕНОГ КРСТА

http://www.ckdespotovac.rs/%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%bd-%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bc-%d0%bd%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d1%99%d0%b5-%d1%86%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%be%d0%b3-%d0%ba%d1%80%d1%81%d1%82%d0%b0/