Зоран Малешевић од оца Симе, рођен 26.08.1950. Место Боговина.
 
Зоран Малешевић ЗОКИ од 1996. до 2022. године обављао функцију секретара – ВОЛОНТЕРА и дао велики значај, допринос и развој организацији Црвеног крста Деспотовац.
 
Од 2022. године је председник организације Црвеног крста Деспотовац и наставља да својим искуством и знањем подиже организацију са великом породицом волонтера и пријатеља Црвеног крста.
 
ХВАЛА Зоки на свему.
Твој Црвени крст Деспотовац
 
 
Слободан Миљковић од оца Благоја, рођен 26.03.1959. Место Извор, Приштина.

Слоба Миљковић је од средњошколских дана у Црвеном крсту. Непрекидно је активан у Комисији за организацију и развој, Комисији за деловање у несрећама где је и начелним локалног штаба за ванредне ситуације, члан Управног одбора и подпредседник Црвеног крста Деспотовац од 2010. године.

Током свог волонтерског ангажовања даје велики значај и допринос у раду и развоју организације Црвеног крста, а посебно у деловању током ванредних ситуација, едукација и показних вежби за младе волонтере и јединице за деловање у несрећама Црвеног крста Деспотовац.

ХВАЛА Слобо на свему.
Твој Црвени крст Деспотовац

 
Петковић Берислав БЕЛИ од оца Видојка, рођен 09.09.1947.године у Ћићевцу.

Наш драги професор Бели је уз Црвени крст Деспотовац више од три деценије (30 година) и та љубав и дан данас траје и даје велики допринос за развој организације.

Задатак нашег волонтера, нашег професора поред обављања функције органа Управног одбора Црвеног крста Деспотовац и члана Комисије за организацију и развој је и сама мотивација младим волонтерима на програму подмладак и омладима.

ХВАЛА професоре на свему.
Твој Црвени крст Деспотовац

 
Персида  Мијаиловић је рођена 16. 04. 1939. године. Волонтер је од својих школских дана и та љубав и дан данас траје. Персида је уз Црвени крст Деспотовац делила и пролазила и кроз добро и лоше. А данас као жена која је у пензији скоро 20 година, своје дане поклања Црвеном крсту Деспотовац.

Задатак нашег најстаријег волонтера поред обављања функције органа Управног одбора Црвеног крста Деспотовац и члана Комисије за добровољно давање крви је и сама мотивација у добровољном давалаштву крви па чак и мотивација будућим волонтерима Црвеног крста Деспотовац.

На свакој акцији и дан данас тетка Персида је прва и кроз осмех дочекује сваког даваоца. Жена која је увек спремна за акцију.

ХВАЛА Персида на свему.
Твој Црвени крст Деспотовац

 
 

#НАДА

Ово је слоган којим ове године Црвени крст Србије обележава Међународни дан волонтера.
 
Волонтери су незаменљив ресурс сваког друштва које тежи развоју и њихов учинак је вишеструк. Свима нама је потребно да осетимо доброту људи који нас окружују, посебно у периодима живота када смо најрањивији, а хуманост и доброта је препознатљива у свим ангажовањима волонтера Црвеног крста у Србији.
Хуманост и доброта су моћни.
 
Овај датум је само један дан у години када Црвени крст Србије / Деспотовац има потребу да се огласи и да упути велику захвалност свим волонтерима који поклањају своје време, вештине, знања и енергију за добробит других људи и заједнице без материјалне надокнаде.
 

Драги волонтери ХВАЛА ВАМ!