У петак, 11. октобра, на Слогином игралишту, одржан је јесењи крос на којем су учествовали ученици ОШ „Деспот Стефан Високи“ и средње Техничке школе. Остале школе на територији општине Деспотовац спровеле су ову активност на својим теренима.

„Трка за срећније детињство“ је једна од традиционалних, најмасовнијих и најшире прихваћених хуманитарних активности Црвеног крста намењена подмладку и омладини.

Ова активност има за циљ да међу младима у основним и средњим школама подстакне хуманост, промовише здраве стилове живота и пропагира волонтерски рад.

Црвени крст Деспотовац у складу са календаром активности Црвеног крста Србије организује ову акцију у првој недељи октобра месеца. Млади волонтери наше организације обавештавају ученике основних и средњих школа о начину учествовања и циљу саме манифестације.

Такође волонтери врше продају стартних бројева за трку. Цена стартног броја износи 50,00 динара, а сав приход прикупљен од ученика основних и средњих школа користи се за побољшање ученичког сандарда у школама које су учествовале у самој акцији.

У склопу завршних активности обележавања овогодишње Дечије недеље одржан јесењи крос