„Месец солидарности“

Једна од најзначајнијих активности Црвеног крста Србије је „Месец солидарности“
који се обележава почевши од 14. септембра до 17. октобра.
Позивамо наше суграђанке и суграђане да заједно обележимо овај период и тиме искажемо емпатију и солидарност према угроженим појединцима/кама и групама и мобилишемо заједницу на узајамну солидарност.

Желиш да помогнеш?

Црвени крст Деспотовац  не би могао да остварује своју мисију без волонтера који дају своје време и енергију на спровођење и развој програма, али и људи добре воље који помажу у складу са својим могућностима: донирају половну гардеробу, скупљају чепове, донирају средства, спонзоришу активности, шире идеје и мисију покрета Црвеног крста.

Постоји много начина на који можете да помогнете:
  • Уложите своје време – волонтирате на програмима Црвеног крста

Волонтирај

Црвени крст не би могао да оствари своју мисију без посвећеног рада великог броја волонтера. Зато смо увек отворени за пријем нових волонтера. Волонтер може бити свако ко жели у складу са својим могућностима и расположивим временом. Црвени крст Деспотовац прима и младе и волонтере у најбољим годинама 🙂

Волонтери у зрелијим годинама – волонтери сениори – су такође добродошли и могу се укључити у све програме Црвеног крста. Сви волонтери учествују у осмишљавању активности.

  • Донирајте средства – сав прикупљен новац се улаже у реализацију и унапређење програма. 

Рачун Црвеног крста

Уколико сте у могућности да новчано помогнете Црвени крст Деспотовац у реализацији своје мисије, средства можете уплатити на наш жиро рачун: 200-2359200101899-10 Банка Поштанска штедионица

Сва прикупљена средства користе се за развој програма, на пример: пакетиће за социјално угрожену децу за нову годину, израду промотивног материјала, организацију догађаја у заједници (обележавање важних датума и традиционалних активности) и слично.

Половна гардероба

Уколико имате гардеробу која Вам више није потребна, а која је у добром стању и мислите да би некоме могла бити од користи можете нам је донети, а ми ћемо се потрудити да је дамо онима којима је најпотребнија.

Црвени крст прима гардеробу која је чиста и у добром стању. Такође примамо обућу која није пуно оштећена и опрему и ситне потрепштине за бебе (колица, креветац, носиљке, пелене, флашице…).

Црвени крст не прима лекове.

  • Постани члан Црвеног крста – можете редовно уплаћивати годишњу чланарину и тиме допринети развоју програма Црвеног крста и ширењу хуманих идеја.

Црвени крст Деспотовац 

Моравска 28, 35213 Деспотовац

ПИБ: 101939762

200-2359200101899-10