Поводом обележавања 14. јуна – Светског дана добровољних давалаца крви и у знак захвалности на историјском успеху, секретар Црвеног крста Деспотовац, Мишковић Стеван је изјавио:

„Хвала свим нашим добровољним даваоцима крви који су нас учинили поносним што живимо у најхуманијем граду и општини у Републици Србији. Хвала Локалној управи општине Деспотовац, волонтерима, сарадницима, партнерима, који се годинама у Деспотовцу боре за сваку кап крви. Свакодневно са сарадницима промовишемо давалаштво крви, организују се бројне добровољне акције, промоције, мотивација младих како би се спасио нечији живот и обезбедиле потребне количине крви како за потребе наших Деспотовчана тако и за све којима је крв потребна.

Признање нас обавезује да и у 2024. години задржимо овај успешан и висок ниво давалаштва. Деспотовац, град културе, град богате историје, град туризма, постао је и град ХУМАНОСТИ. Хвала свим даваоцима крви који несебично дарују своју крв и са пуним правом носе титулу амбасадора хуманости општине Деспотовац.

Још једном свим даваоцима крви честитам њихов херојски дан и са поносом сам члан породице хуманих људи“