Циљ Програма бриге о старијима Црвеног крста је да помогне старијим особама да остану што дуже у свом окружењу, смањујући потребу за разним видовима институционалне помоћи, као и да се мотивишу на коришћење својих физичких и менталних потенцијала.
 
Удружење пензионера општине Деспотовац 21. јуна 2022. године, били су домаћини Мини олимпијаде удружења пензионера Поморавског округа на комплексу ресторана „Шест топола“ у Деспотовцу.
 
Поред разних такмичарских дисциплина: брз ход, кошарка, пикадо, фудбал, шах приређен је богат културно уметнички програм.
 
Црвени крст Деспотвац је врло радо прихватио позив организатора и преко Асоцијације Србија – Француска из Француске за све такмичарске општине у Поморавском округу ми обезбедили апарат за ниво гликемије у крви за потребе удружења.
Црвени крст Деспотовац континуирано и током целе године спроводи програм „Бриге о старима“ на територији општине Деспотовац.
 
У Закону о Црвеном крсту Србије, Националном друштву, у складу са циљевима Међународног покрета отворена могућност да у сарадњи са социјалним и здравственим установама и организацијама цивилног друштва, учествује у:
*Побољшању квалитета живота и заштити старијих особа,
*Ублажавању сиромаштва најугроженијих старијих особа,
*Сензибилизацији јавности и самих старијих за проблем дискриминације, занемаривања и злостављања старијих особа,
*Промоцији активног старења и мотивисању старијих за учествовање у јавном животу.
 
Сарадња са Удружењем пензионера општине Деспотовац се наставља и пуно здравља, осмеха, радости.