Црвени крст Србије (градске и општинске организације) је важан партнер државе када је у питању брига о њеним грађанима, а посебно о деци, старијима и породицама.

Важност Црвеног крста не може се проценити. Организација која се поноси тиме што помаже другима без обзира на то где се налазе, без обзира на расу или веру.

Организација која обезбеђује основне потрепштине људима када немају где да се обрате. Рад Црвеног крста вам омогућава да видите свет из потпуно нове перспективе.

Један од начина на који Црвени крст прави разлику је подизање свести о невољи других. Многи људи су једноставно заборављени. Они не добијају ниво пажње који заслужују, а као резултат тога, помоћ која им је потребна није доступна.

Знамо и за дирљиве приче храбрих волонтера који су пружали хитну помоћ на првим линијама фронта. Те ствари праве разлику. Све то је Црвени крст, све то и много више.

Влада Србије на иницијативу Црвеног крста, а посредством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања сваке године обезбеђује финансијска средства као подршку програму помоћи најугроженијим породицама у виду породичних пакета хране и хигијене у градовима и општинама II, III и IV групе развијености.

Црвени крст у 77 средина води програм народних кухиња. У Народним кухињама Црвеног крста свакога дана топао оброк добије више од 33 хиљаде људи.

Секретар Црвеног крста Деспотовац, Мишковић Стеван, поред члана Скупштине Црвеног крста Србије, у овом мандату (2022-2026.) је изабран и за члана Комисије Црвеног крста Србије за социјалну и хуманитарну делатност за све градске и општинске организације на територији Републике Србије.

Заједничка фотографија поводом дана општине Деспотовац.

Маја Гојковић, Потпредседница Владе Републике Србије, Министарка за културу

Никола Селаковић, Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије,

Никола Николић, Председник општине Деспотовац,

Влатка Миленковић, Директорка Центра за културу Деспотовац,

Мишковић Стеван, Секретар Црвеног крста Деспотовац

Црвени крст – „Свуда за свакога“