У оквиру обележавања Недеље Црвеног крста и обележавања 11. маја, Националног дана добровољних давалаца крви.

Црвени крст Деспотовац је 10. маја 2024. године, обишао јавну установу Центар за социјални рад Деспотовац и уручио ПЛАКЕТУ „Широко срце“ за изузетну сарадњу и постигнуте резултате у добровољном давалаштву крви за 2023. годину. Плакету је уручио секретар Црвеног крста Деспотовац, Мишковић Стеван, директорки Центра за социјални рад Деспотовац, Лукић Данијели.

Сарадња Центра за социјални рад Деспотовац и Црвеног крста Деспотовац је континуирана и успешна дуги низ година и Центар за социјални рад је значајан партнер како на теми добровољног давалаштва крви тако и на пројектима социјалне делатности и заштите корисника на територији општине Деспотовац.

Хвала свим хуманим људима који су у 2023. години били раме уз раме уз Црвени крст Деспотовац и заједничким снагама постигли резултат, а то је НАЈХУМАНИЈА ОПШТИНА на територији Републике Србије у 2023. години.

Резултат који даје снагу, али и одговорност да свест људи о давалаштву крви и даље промовишемо и циљ је да се одрже довољне резерве и количине крви и омогући доступност безбедне трансфузије онда када је потребна, да би се додатно мотивисали постојећи добровољни даваоци крви, али и особе које су здраве, а до сада нису дале крви.

ДАВАЊЕ КРВИ ЈЕ ЧИН СОЛИДАРНОСТИ. ПРИДРУЖИ СЕ И ТИ У СПАСАВАЊУ ЖИВОТА.