НОВОГОДИШЊИ ПОКЛОН ПАКЕТИЋИ ДЕЦИ КОЈА СУ НА ХРАНИТЕЉСТВУ, ДЕЦИ КОЈА ПРИМАЈУ ТУЂУ НЕГУ И ДЕЦИ КОЈИМА ЈЕ ДОДЕЉЕН ЛИЧНИ ПРАТИЛАЦ

 
Црвени крст Деспотовац, 13. јануара 2023. године у просторијама Црвеног крста Деспотовац са почетком у 13.00 часова, поделио је Новогодишње поклон пакетиће у оквиру акције “Један пакетић много љубави“ за 50 детета која су на хранитељству, деци која примају туђу негу и деци којима је додељен лични пратилац на територији општине Деспотовац.
 
Захваљујемо се нашем деспотовчанину Миљковић Милану који је преко „Ротаракт клуба Дедиње“ Београд и хуманитарне организације „28. јун“ Београд обезбедио пакетиће и родитељима и старатељима, а посебно деци улепшао новогодишње празнике.
 
Ротаракт клуб Београд Дедиње организује трећу годину заредом акцију донације играчака за децу без родитеља, децу из социјално угрожених породица, децу са сметњама у развоју.
 
Ове године одлучили су се за сарадњу са међународном хуманитарном организацијом „28. Јун“, која делује на територији Западног Балкана. Што се тиче досадашњих резултата: – акција је интернационалног карактера и претходне године је реализована у 26 држава и 85 градова, уз учешће 117 Ротари, Ротаракт и Интеракт клубова.
 
Играчке су дониране у Србији, Мексику, Италији, Бразилу, Мароку, Египту, Костарики, Уједињеним Арапским Емиратима, Тунису, Турској, Колумбији, Доминиканској Републици, Еквадору, Северној Македонији, Перуу, Румунији, Уругвају, Мађарској, Либану, Јордану, Бугарској, Хондурасу, Индији, Бангладешу, Албанији и Пакистану.

https://www.novosti.rs/srbija/vesti/1191752/crveni-krst-obradovao-malisane-paketici-pravoslavnu-novu-godinu-despotovcu-foto?fbclid=IwAR2bwYe_ERg4MunSchBshATXyZso86PZpP0Ol5Po0dsq23A6Hecj97fT0Pw