Позитивна слика Црвеног крста у јавности ствара могућност да Црвени крст са осталим чиниоцима друштва, а посебно донаторима, уз ангажовање великог броја волонтера, помогне већем броју угрожених грађана. Анимирањем јавности да се укључи у поједине акције Црвеног крста развија се осећај солидарности и хуманости у широј заједници чиме Црвени крст  реализује своју обавезу развоја волонтерског рада (члан 9. тачка 6. Закона о Црвеном крсту Србије).

Црвени крст Деспотовац покреће хуманитарну акцију прикупљања донација – наменска новчанa средства за набавку половног дво-наменског возила за потребе дистрибуције хуманитарне помоћи корисницима на кућну адресу.

Разлог је дотрајалост тренутног возног парка, возилa преко 20 година старости, а повећан је обим послова и корисника на социјалном програму који обухвата:

– социјално најугроженија лица,  602 лица

– старатељи са више деце,  72 лица

– особе са инвалидитетом,  34 лица

– особе са личном пратњом,  22 лица

– деца која су на хранитељству и старатељству, 50 лица

– самачка и стара домаћинства. 147  лица

Свим корисницима, а њих је укупно 927, Црвени крст Деспотовац током године на кућну адресу доставља пакете хране, хигијене, брашна, гардеробу, као и помоћ хуманих људи – донатора у разним солидарним акцијама.

Црвени крст Деспотовац непрекидно делује од 1876 године и грађани верују Црвеном крсту па тако транспарентност донација не би требало да долази у питање. 

Мисија националног друштва је да олакшава људску патњу, са задацима да пружа помоћ угроженим лицима у случају ратних сукоба, природних, еколошких или других несрећа, спашава угрожене животе и здравље људи и шири знања о међународном хуманитарном праву, да превентивно  делује и просвећује грађане у области здравствене и социјалне заштите и унапређује хуманитарне вредности у друштву и, у случају стања потреба, пружа социјалну заштиту и збрињавање.

Црвени крст Деспотовац упућује апел за донације – наменска новчана средства у нади да ће бити прикупљена средства за половно наменско возило за најугроженије становништво као и за програм деловање у несрећама. Ваша донација овој акцији омогући ће ургентну помоћ на терену.

Удружимо се и покажемо солидарност и хуманост.

Донирајте уплатом на рачун Црвеног крста Деспотовац: 

200 – 2359200101899 – 10 

Банка Поштанска штедионица.

*За правна лица постоји могућност израде наменског Уговора о донацији како би се са правне стране испунила законска обавеза.  (у прилогу нацрт Уговора)

Црвени крст Деспотовац – СВУДА ЗА СВАКОГА

НАБАВКА ПОЛОВНОГ ВОЗИЛА, ФИАТ ДОБЛО (2012.-2015. годиште) 950.000,00 динара

За све донаторе, Црвени крст Деспотовац ће по завршетку кампање, надамо се успешној доставити извештај и детаљан поступак набавке возила и захвалницу као знак подршке у кампањи.

Кампања траје од 10.04 до 10.10.2023. године

РЕЧ СЕКРЕТАРА ЦРВЕНОГ КРСТА ДЕСПОТОВАЦ

Поштовани, Вашом донацијом решићемо да основне животне намирнице безбедно стигну до сваког корисника минимално 10 година. Хуманост и племенитост су најлепше и највредније човекове карактеристике. Људи који су хумани помажу другима и то их у сваком тренутку чини испуњеним, срећним и задовољним. Хуманост, великодушност и племенитост су врлине које у данашње време на жалост нису толико популарне. Људи су на неки начин заборавили помагати другима и превише су посвећени својим проблемима и властитим потребама.

ВАШЕ МАЛО – ЗНАЧИЋЕ. 

БУДИТЕ ТЕО ТИМА ЦРВЕНОГ КРСТА ДЕО ТИМА ХУМАНИХ ЉУДИ.

Човек је велики и највећи када клекне да помогне другоме.

Хвала Вам што сте издвојили време и новац за Црвени крст Деспотовац. За све информације, савете, сугестије, предлоге слободно нас контактирајте.

Хвала Вам што верујете Црвеном крсту и поштујете дела која непрекидно делују и трају 147 година.

  • Секретар Црвеног крста Деспотовац
  • Мишковић Стеван
  • 035/613-557
  • 064/50-84-697
  • despotovac@redcross.org.rs