22.04. 2023. године одржан је други по реду Хуманитарни турнир у виртуелном фудбалу FIFA 2022 на конзолама PlayStation 4 под називом ,,ХУМАНОСТ КРОЗ ИГРУ”.

Турнир је хуманитатног карактера где су котизације за турнир уплаћене у хуманитарне сврхе као помоћ породицама деце са посебним потребама на територији општине Деспотовац

Кроз активности у социјалној делатности Црвени крст Деспотовац има за циљ да олакша људску патњу пружањем неопходне помоћи лицима у стању социјалне потребе и у случајевима свих ванредних ситуација.

Развијањем солидарности међу људима и организовањем различитих облика помоћи кроз програме, пројекте и акције, као и превентивним деловањем у области социјалне заштите Црвени крст Деспотовац настоји да побољша услове живота најугроженијим категоријама становништва на територији општине Деспотовац.

На основу процене локалне угрожености у сарадњи са другим институцијама које се баве социјалном заштитом, све активности из ове области усмерене су на организовање акција ради обезбеђивања разних врста помоћи појединцима и породицама које се налазе у стању социјалне потребе у складу са критеријумима донатора и могућностима Црвеног крста.

Према записнику, из касица Црвеног крста прикупљена су новчана средства у износу од 11.410,00 динара.

ХВАЛА свима коју су на било који начин помогли организацију и то:

1. „ITP STORE“ Деспотовац

2.  РТВ „Стрела“, В. Поповић

3. „Октагонбет“ Деспотовац

4. М.З Велики Поповић

5. Спортска организација Деспотовац

6. Канцеларија за младе Деспотовац

ВЕЛИКО ХВАЛА СВИМА КОЈИ СУ ОВИМ ГЕСТОМ ПОСТАЛИ ЧЛАНОВИ ХУМАНИХ ЉУДИ