Волонтери Црвеног крста Деспотовац, Канцеларија за младе Деспотовац и Спортска организација Деспотовац 13. и 14. априла 2023. године одржали су 5 предавања за ученике од III до VIII разреда на тему промоције здравих стилова живота, здравих навика, промоција спорта, промоција волонтеризма, физичка активност, промоција здравих навика, хигијена, као и промоција здраве хране и гојазност код младих.

Волонтери – реализатори кампање здравих стилова живота су:

  • Каролина Илић
  • Јана Михајловић

Физичка активност је са једне стране  важан чинилац и неодвојиви елемент здравих стилова живота, а са друге стране један од најлакших начина за унапређење здравља. Размишљајте о томе на који начин можете да будете активнији у свом свакодневном животу. Било која активност после које се осећате загрејани и благо задихани је идеална. Уравнотежена и разноврсна исхрана је веома значајна у очувању и унапређењу здравља.

Црвени крст Деспотовац дуги низ година спроводи програм Здравствено превентивна делатност у којој спада и Промоција здравих стилова живота и на тај начин скрећемо пажњу младима да велику пажњу обрате здравих животним навикама.

Назив кампање: „УЈЕДИЊЕНИ ДО ЗДРАВИХ НАВИКА“