Волонтер = свесно поклањање времена, вештина, знања и енергије за добробит других људи и заједнице без материјалне надокнаде.

Као највећа и најстарија волонтерска организација у земљи Црвени крст Србије подсећа да су волонтери незаменљив ресурс сваког друштва које тежи развоју и да је њихов учинак вишеструк.

Волонтери могу бити особе из свих друштвених група, свих узраста и имовинских стања, а активности на којима се ангажују такође варирају од учествовања у периодичним акцијама до сталних програма.

Волонтирање оснажује појединца и повећава самопоуздање, сузбија депресију и помаже људима да остану физички здрави. Кроз волонтирање помажемо другима, али указујемо на проблеме и потребе око нас, а такође исгражујемо и осећај солидарности. Волонтирање омогућава да они који имају отежане животне околности постану равноправни чланови друштва, а кроз своје ангажовање штите рањиве угрожене групе од економске и политичке маргинализације.

Волонтери су незаменљив ресурс сваког друштва које тежи развоју и њихов учинак је вишеструк. Свима нама је потребно да осетимо доброту људи који нас окружују, посебно у периодима живота када смо најрањивији, а хуманост и доброта је препознатљива у свим ангажовањима волонтера Црвеног крста у Србији.

Хуманост и доброта су моћни.

Овај датум је само један дан у години када Црвени крст Србије / Деспотовац има потребу да се огласи и да упути велику захвалност свим волонтерима који поклањају своје време, вештине, знања и енергију за добробит других људи и заједнице без материјалне надокнаде.

Драги волонтери ХВАЛА ВАМ!