06. децембар 2021. године,
трибина у сали Средње Техничке школе у Деспотовцу
👇👇👇
Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са Црвеним крстом покренула је трибину за младе на тему „Деловање учесника након саобраћајне незгоде“.
Основни циљ трибине је да се средњошколцима објасни важност адекватног деловања у случају да наиђу или се затекну на месту саобраћајне незгоде, како не би дошло да секундарне незгоде и додатног повређивања људи.
 
Трибина је имала интерактивни карактер и све време ученици су били у непосредној комуникацији са предавачима.
 
Средњошколци су добијали задатке да попуне анкете пре и после одржане трибине како би се проверили њени ефекти. Анкета пре трибине састојала се од 12 питања, док је анкета после трибине имала још два додатна питања која се односе на оцењивање ефикасности оба предавача.
 
Након кратког обраћања представника Агенције, стручног предавача за прописе у безбедности саобраћаја и обезбеђење лица места саобраћајне незгоде, предавање је одржао представник Црвеног Крста.
 
Ученицима је на примеру указано на поступке које треба спровести у случају незгоде, правилно пружање прве помоћи повређеном, као и на средства и материјале који се користе.
Средњошколци су на пластичним луткама могли да испробају поступак оживљавања повређеног по инструкцијама стручног предавача и на тај начин провере своје способности, знања и вештине које поседују.

„Ум на Друм. Упозори, па помози“.