Црвени крст Србије и ове године реализује акцију „Пакет за новорођену бебу“ са мотом „Да нас буде више“ у Недељи Црвеног крста од 8. до 15. маја, са жељом да се прикључи борби против „беле куге“ и реализацији циљева Стратегије популационе политике у нашој Републици.

Акција се традиционално спроводи на територији целе Србије, уз сва неопходна прилагођавања датим околностима и епидемиолошкој ситуацији, уз директну подршку Министарства за рад запошљавање борачка и социјална питања и Црвеног крста Србије.

Акција је Конципирана тако да све бебе рођене у недељи Црвеног крста која се обележава у периоду од 8. до 15. маја, као и њихове маме, буду обрадоване симболичним поклоном добродошлице, који садржи пре свега Радосницу Црвеног крста, честитку, чланску карту Црвеног крста за дете, пакет обогаћен артиклима беби козметике и основне беби опреме.

Црвени крст на територији целе Републике Србије овим поводом сваке године иницира акције солидарности којим се позивају појединци и групе да узму учешће у акцији и дају допринос обезбеђивањем донација за ову намену, те ће у зависности од одзива, зависити и сам садржај пакета.

На територији општине Деспотовац у Недељи Црвеног крста рођене су 4 бебе, 3 девојчице и 1 дечак.

Црвени крст Деспотовац је 03. јуна 2021. године у просторијама Црвеног крста Деспотовац свим бебама тачније родитељима, члановима породице уручио пакет добродошлице који је обезбедио Црвени крст Србије уз подршку Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања, уз опрез и поштовање епидемиолошких мера.

ЖЕЛИМО ДА СВАКО ДЕТЕ  ОДРАСТА У ЗДРАВОМ, ХУМАНОМ И ДРУШТВУ ПУНОМ СОЛИДАРНОСТИ. ПУНО СРЕЋЕ И РАДОСТИ ВАШОЈ ПОРОДИЦИ ЖЕЛИ ВАМ ВАШ ЦРВЕНИ КРСТ ДЕСПОТОВАЦ