Светски дан срца

СВЕТСКИ ДАН СРЦА 

Ове године Светски дан срца обележава се под слоганом „БУДИ ХЕРОЈ СВОГА СРЦА” са жељом да се створи глобална заједница Хероја наших срца.

Ради се о људима из свих области живота који широм света промовишу примером и делују како би њихове породице и они живели здравијим животом. Ови Хероји су се обавезали да ће да ће се правилно хранити и здраво хранити, и да ће кроз припремање здравих оброка и кроз редовну физичку активност својим примером показати деци како да буду физички активнија, да ће забранити пушење у својој кући/стану и помоћи другима да престану са овом лошом навиком.

Сви можемо бити Хероји свога срца тако што ћемо обећати себи, својој породици, својим пријатељима, волонтерима, својим корисницима, јавности да мале промене у животном стилу могу утицати на здравље нашег срца: престанак пушења, правилна исхрана, 30 минута физичке активности дневно могу да помогну у превенцији болести срца и крвних судова.

Можемо рећи да ниједан становник наше планете није поштеђен од болести срца и крвних судова, без обзира на то где живи , без обзира на пол, узраст, социјално-економски статус.

Црвени крст Деспотовац у сарадњи са Домом здравља Деспотовца извршили су проверу крвног притиска и ниво гликемије у крви за становнике општине Деспотовац и поделили флајере.

Према дневнику Дома здравља и Црвеног крста свој крвни притисак и ниво гликемије проверило је 95 грађана општине Деспотовац.