Волонтери Црвеног крста Деспотовац, који су едуковани за указивање прве помоћи, као и чланови екипа прве помоћи,  вршили су 17. маја 2024. године,  санитетско обезбеђивање РТС крос такмичења основних школа на територији општине Деспотовац. 

Kрос такмичење за ученике од I до IV разреда  одржано је у временском интервалу од 10:00 до 11:45 часова. У паузама између крос такмичења, волонтери Црвеног крста Деспотовац и стручни сарадници су за најмлађе организовали радионицу Дифузије Црвеног крста (Лавиринт) и делили флајере, брошуре и разговорали са учесницима о основним принципима, историји и знаку Црвеног крста као и на полигону Црвеног крста Деспотовац вршили промоцију програма Прве помоћи.

Наши најмлађи ученици су крос истрчали без тешких повреда, мучнина, других здравствених проблема.

РТС крос се одржава 34. пут и окупља хиљаде младих учесника. Основна идеја овог догађаја је промоција здравих стилова живота, промоција физичке активности.

Спортски догађај је организован у сарадњи са основном школом „Деспот Стефан Високи“ Деспотовац, Спортском организацијом Деспотовац, Црвеним крстом Деспотовац, Канцеларијом за младе Деспотовац, Домом здравља Деспотовац, Полицијском управом Деспотовац и наравно са Локалном управом општине Деспотовац која препознаје и подржава све акције које су посвећене деци и младима на територији општине Деспотовац.