Црвени крст Деспотовац се придружио Мото Клубу Ресава и Фондацији Деспотово срце у пружању помоћи и спровођењу акције прикупљања помоћи за породицу Петровић из Равне Реке. Ова петочлана породица, од којих три детета Александар 11 година, Денис 3,5 године и беба Ален 5 месеци, живи у полу завршеној кући и тешкој материјалној ситуацији. Кућа има три собе од којих породица користи и греје само једну собу.
 
До сада су прикупљена средства за набавку материјала како би се урадила унутрашња изолација у свим просторијама и извели молерски радови. Породица је раније набавила ламинат који ће бити постављен по завршетку молерских радова. Све  радове са пуно љубави, воље и жеље, извели су чланови Мото клуба Ресава и чланови Фондације Деспотово срце и сви заједно успешно уселили породицу Петровић у свој нови дом.
 
Црвени крст Деспотовац је уз помоћ општине Деспотовац, Председника општине Деспотовац, донатора и пријатеља Црвеног крста успео да обезбеди породици из Равне Реке пакет хране, пакет хигијене, средства за дезинфекцију, беби пакет за малог Алена, као и помоћ у обући за све чланове породице.
 
Овим путем апелујемо на све људе добре воље да ако су у могућности да помогну породици Петровић из Равне Реке, слободно дођу у просторијима Црвеног крста Деспотовац, просторијама  Мото клуба Ресава, просторијама Фондације Деспотово срце.
 
Сваки вид помоћи је добродошао.
 
Овим смо показали и доказали да где има воље има и начина да се покаже солидарност и хуманост.