Волонтерски рад у оквиру Црвеног крста представља свесно поклањање времена, вештина, знања и енергије за добробит других људи и заједнице без материјалне надокнаде. Волонтери могу бити особе из свих друштвених група, свих узраста и имовинских стања, а активности на којима се ангажују такође варирају од учествовања у периодичним акцијама до сталних програма.

Волонтирање оснажује појединца и повећава самопоуздање, сузбија депресију и помаже нам да сачувамо физичко здравље. Кроз волонтирање помажемо другима, али и указујемо на проблеме и потребе око нас, а такође изграђујемо и осећај солидарности“.

У Црвеном крсту Деспотовац годинама предано радимо на континуираном занављању волонтерске базе, пре свега младих волонтера. Млади волонтери почев од основношколског потом средњошколског узраста расту, уче и сазревају у Црвеном крсту кроз најразличитије видове едукација и у добу од 20 до 25 година старости стичу праву зрелост едукованих волонтера који без обзира на своју младост имају за собом велико искуство у раду Организације. Управо на тај начин су припремљени за деловање у најразличитијим ситуацијама посебно када је у питању помоћ и збрињавање угроженог становништва

СВИ СУ ДОБРОДОШЛИ

Врата Црвеног крста отворена су за све оне који желе да своје слободно време искористе на квалитетан начин, истовремено стичући корисна знања и вештине и чинећи своју заједницу лепшим и сигурнијим местом за живот, без обзира на узраст. 

Током трајање кампање „Реч волонтера – моћ доброте“ волонтери Црвеног крста Деспотовац су промовисали своје најдраже, најемотивније, најузбудљивије  успомене са акција Цреног крста Деспотовац  на друштвеним мрежама.

Реализатори кампање су:

  • Душан Ристић
  • Јана Михајловић
  • Каролина Илић
  • Kатарина Николић
  • Николина Стојановић

Волонтирање захтева одговорност, иако смо сви овде добровољно

ХВАЛА СВИМ ВОЛОНТЕРИМА КОЈИ СУ УВЕК ТУ ЗА СВОЈУ ЛОКАЛНУ ОРГАНИЗАЦИЈУ ЦРВЕНОГ КРСТА И ЛОКАЛНУ ЗАЈЕДНИЦУ