Црвени крст Деспотовац у сарадњи са Локалном самоуправом општине Деспотовац и Заводом за трансфузију крви из Ниша у марту 2021. године организовали су две акције Добровољног давања крви на територији општине Деспотовац уз све мере опреза и заштите.

18. марта 2021. године у Дому културе у Ресавици, где је прикупљено  95 јединица крви и 

25. марта 2021. године у Сали Центра за социјални рад Деспотовац, где је прикупљено 124 јединица крви.

Број прикупљених јединица крви од 219  је резултат који даје снагу и обавезује да Црвени крст Деспотовац настави континуирану промоцију и апел својих акција Добровољног давања крви на територији општине Деспотовац и захваљујемо се свим добровољним даваоцима крви који су са својих пет минута спасили нечији живот у време пандемије Covid вируса који је погодио цео свет па и Републику Србију.

И овог пута треба истаћи да је у време короне крв неопходна за лечење пацијената који болују од других болести и да је и током пандемије короне безбедно бити давалац и да не постоји могућност да се неко зарази трансфузијом, јер је реч о респираторном вирусу који се не преноси преко крви.

Као што смо током читаве пандемије морали да идемо и у продавницу, апотеку, набавку, тако свакодневно морамо прикупљати крв и обезбедити услове да и за запослене и за даваоце тај процес буде што сигурнији.

Зато апелујемо на све грађане који су здрави да дају крв, јер тиме могу спасити нечији живот.