Новак Ђоковић Фондација златним словима наставља да пише своју причу помоћи вртићима и деци широм Србије; у Великом Поповићу надомак Деспотовца отворен је нови објекат са идеалним условима за раст и развој најмлађих.

Оно што је најављено на Светској изложби у Дубаију, данас се и остварило: у селу Велики Поповић, у општини Деспотовац, Новак Ђоковиц Фондација је реконструисала, адаптирала и опремила јубиларни 50. вртић од свог оснивања. Реновирани објекат „Лептирић“, при Предшколској установи „Рада Миљковић“, простире се на површини од 118 м2 и моћи ће да прими 50 нових предшколаца. Укупна вредност пројекта износи 9.550.000 динара, од чега је Фондација, заједно са партнерима, уложила 6.500.000. Ово је уједно и први пројекат који је Фондација реализовала на територији општине Деспотовац. Свечаном отварању новог објекта присуствовали су национална директорка Фондације Маја Кремић, директорка предшколске установе Верица Стојковић, председник општине Деспотовац Никола Николић и заменик председника општине Деспотовац Ненад Јовановић, као и партнери на пројекту.

Главни партнер на овом пројекту је компанија Дунав осигурање, која је још једанпут потврдила да је једна од друштвено најангажованијих компанија у земљи. Подршку су пружиле и друге друштвено одговорне компаније – дм дрогерие маркт Србија, Баумит Србија, Акса, ИТРО-ЦООП и Таркетт.

На позив локалне самоуправе општине Деспотовац, екипа прве помоћи Црвеног крста Деспотовац узела је учешће на обезбеђивању отварања реконструисаног вртића „Лептирић“ из Великог Поповића. 

Прилог РТС- Ово је Србија

https://www.youtube.com/watch?v=vAEZgVw1y1I